Google sade nyligen upp en anställd efter att hon använt företagets interna system för att sprida information om medarbetares fackliga rättigheter. ”Jag förväntade mig inte att få sparken”, säger den anställda.

Personen i fråga är Kathryn Spiers, som har jobbat två år på Googles säkerhetsavdelning. Ärendet hon engagerade sig i var ett där Google i november avskedade fyra anställda som protesterade mot företagets samarbete med amerikanska gränspolisen. Detta skriver Computer Sweden.

Samma dag som dessa skulle lämna företaget använde Kathryn Spiers webbläsaren Chromes ”alert”-system, som ska användas till säkerhetsfrågor, för att skapa en pop-up som innehöll information om fackliga rättigheter.

Pop-up:en ska ha visats när anställda gick in på en intern policy-sida eller på hemsidan till ett strejkbrytarbolag som Google samarbetat med. Efter att ha utfrågats av företagets ledning fick hon sparken.

ANNONS
ANNONS

Företaget försvarar beslutet med att pop-up-systemet är säkerhetsrelaterat.

”Problematiken ligger i att en anställd har missbrukat ett säkerhets- och integritetsredskap för att skapa en pop-up som inte hade med säkerhet eller integritet att göra”, säger en anonym Google-representant till Reuters.

Kathryn Spiers menar i en intervju med Reuters att hon förstod att åtgärden skulle vara kontroversiell, men att den inte skulle vara permanent och att hon ”inte förväntade sig att få sparken för den”.

Kathryn Spiers roll på Google var som ingenjör med säkerhetsinriktning.