Dagens techbrief handlar om Slacks stundande börsnotering, Bezos månlandar-planer samt hur nya tekniker inom genmanipulering kan återuppliva utdöda djur.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Youtube ska utredas av staten

Amerikanska staten ska utreda Youtube på anledning av sajtens oförmåga att filtrera bort olämpligt innehållet för unga användare, rapporterar The Verge.

Slack värderat till 150 miljarder inför börsnoteringen

Det rekommenderade priset för Slacks aktie är satt till 26 dollar, skriver CNBC. Börsnoteringen för ”chattappen för professionella” kommer att ske i dag, torsdag, och med referspriset värderas Slack till motsvarande 150 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Jeff Bezos: I framtiden kommer vi att tanka månlandaren med is

Amazons vd, och tillika världens rikaste man, Jeff Bezos säger vid en rymdkonferens att hans månlandare  kommer att kunna drivas på bränsle som tillverkats av is från månen, rapporterar CNBC.

Waymo ska samarbeta med Renault på självkörande bilar

I ett exklusivt samarbete ska de två bolagen tillsammans utveckla en plattform för självkörande bilar i Frankrike och Japan, skriver TechCrunch.

“Det här en idealisk möjlighet för Waymo att introducera vår plattform på den globala marknaden, med en innovativ partner”, säger Waymos vd John Krafcik i ett pressmeddelande.

Genmanipulering kan återuppliva utdöda djurarter

Så många som en miljon djurarter riskerar att dö ut inom bara några decennier, men enligt ett reportage från CNET är det flera forskarteam som utforskar möjligheten att återuppliva utdöda djurarter med hjälp av det nya genmanipuleringsverktyget CRISPR.