Mordbrand i en japansk animestudio, alla prylar människor lämnat på månen samt Netflix första användartapp i USA på åtta år – allt det och mer i dagens techbrief.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Mordbrand i japansk anime-studio – flera döda 

En japansk studio som står bakom flera populära ”anime”-serier drabbades av våldsam eldsvåda, rubricerad som mordbrand, natten till torsdag, rapporteras brett i media [SvD]. Kyoto Animation, eller KyoAni som den kallas, grundandes 1981. En av studions serier, Violet Evergarden, finns sedan förra året på Netflix, och filmen A Silent Voice från 2016 fick ett varmt mottagande av såväl fans som kritiker.

Här är alla prylar vi lämnat på månen

Wall Street Journal har sammanställt en lista över alla prylar, fordon och verktyg som lämnats på månens yta sedan den första månlandningen för 50 år sedan. Totalt är det smått ofattbara 809 saker som lämnats kvar.

ANNONS
ANNONS

Fintech-startup värderas till 3,5 miljarder dollar efter ny runda

Efter att ha tagit in ytterligare 170 miljoner dollar i sin senaste finansieringsrunda är startupen N26 nu värd närmare 3,5 miljarder dollar, motsvarande drygt 30 miljarder kronor, rapporterar TechCrunch.

Viral AI-app kan utredas för säkerhetsbrister

FaceApp har tagit över internet de senaste dagarna. Appen som kommer från Ryssland låter användare förändra eller åldra sitt ansikte i vilken bild som helst, men nu är det flera politiker i USA som vill att utvecklaren utreds, rapporterar TechCrunch.

Första snedsteget för Netflix – tillväxten stannar av

Antalet användare som anslöt sig till streamingplattformen under andra kvartalet var klart färre än bolaget väntat sig – och i USA tappade Netflix 130.000 användare, rapporterar The Verge. Netflix vd Reed Hastings menar att det är prishöjningar och ökad konkurrens som fått tillväxten att minska. Tappet är det första i USA sedan 2011, året då Netflix delade upp sina hyr-DVD- och streamingdivisoner.