Dagens techbrief handlar om Alibabas börsplaner, säkerhetskäbbel mellan Apple och Google samt Facebooks nya kryptovaluta.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Alibaba söker 20 miljarder dollar i kapital – funderar på en andra börsnotering

Asiens största e-handlare är redan börsnoterad i New York, men funderar nu på att gå in på Hong Kong-börsen. Pengarna skulle användas för att ”diversifiera bolaget”, enligt TechCrunch.

Senaste smartphone-trenden: Att inte köpa en ny

CNBC ser en ny trend på marknaden: folk köper en ny smartphone mer sällan. För första gången sedan produkten introducerades för världen har tillväxten stannat av.

Applechef slår tillbaka mot Google: ”iPhone är ingen lyxprodukt”

Apples mjukvaruchef Craig Federighi säger i en intervju med The Independent att Apple vill sälja till ”så många olika kunder som möjligt” och att iPhone inte alls är en lyxprodukt. Hans kommentarer är ett svar på Googles vd Sundar Pichais artikel för ett par veckor sedan där han indirekt anklagade Apple för att göra ”säkerhet till en lyxprodukt”.

ANNONS
ANNONS

Massor av människor trodde att SpaceX satelliter var ett UFO

Här om dagen skickade Elon Musks bolag SpaceX upp 60 satelliter i ett första försök att förbättra internettäckningen över hela världen. De 60 satelliterna i Starlink-projektet fångades upp på bild, där de perfekt uppradade flyger förbi på himlavalvet. Flera människor misstog raden av ljus för ett UFO, skriver Gizmodo.

Facebook ska lansera ny kryptovaluta

Den nya valutan ska heta GlobalCoin, och lanseringen kommer att ske under 2020, rapporterar Verdict. GlobalCoins främsta uppgift är att göra överföringar säkrare mellan användarna, och valutan ska förutom Facebook även fungera på både Instagram och WhatsApp. Facebook ska även vara i förhandlingar med flera butikskedjor och e-handlare för att utöka stödet för GlobalCoin.