I dagens techbrief kan du läsa om mobilversionen av Mario Kart, alla nyheter från Amazons event samt Facebooks nya VR-satsning.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Nintendos ”Mario Kart” ute nu i mobilversion

I går släpptes den japanska speltillverkarens klassiska titel Mario Kart till mobiltelefoner. Appen finns nu att ladda ner via App Store eller Google Play, och är gratis, skriver TechCrunch.

Här är alla nyheter från Amazons event

Gårdagens Amazon-event var ett av de största någonsin, skriver The Verge. Här är en sammanställning av alla nyheter som presenterades, bland annat nya Echo-högtalare med inbyggt stöd för röstassistenten Alexa.

Gogoros nya elmoppe är perfekt för pendlare

Den taiwanesiska tillverkaren har en ny modell på väg.”Viva” är tänkt att kunna ersätta bensindrivna mopeder, och har producerats med stadspendlare i åtanke.

ANNONS
ANNONS

Räckvidden uppges vara 85 km. Viva släpps i Taiwan i oktober, och en global lansering väntas under nästa år. Prislappen är 1.800 dollar, omkring 17.500 kronor, skriver The Verge.

gogoro-viva
Foto: Gogoro/Press

Amazon filar på ett lagförslag för ansiktsigenkänning

E-handelsjättens vd Jeff Bezos menar att nuvarande regelverk inte är tillräckligt, och därför har Amazon tagit saken i egna händer. Det skriver Recode.

Facebook visar upp massiv ny VR-värld

Nya projektet ”Horizon” har utvecklats i samarbete med Oculus, och är tänkt som en virtuell mötesplats. Ett betatest kommer att genomföras i början av nästa år.

Här är trailern: