Facebook har haft några turbulenta år. Nu ska allt göras om för att locka tillbaka användarna och förtjäna deras förtroende igen.

ANNONS

Vid tisdagens utvecklarkonferens F8 höll Facebook en lång presentation om vilka förändringar som är att vänta för företagets sociala plattformar. En sammanställning finns också i det här pressmeddelandet.

 

Här är tre av de största nyheterna:

 

1. Appen får helt ny design

Facebook-appen ska få ett helt nytt utseende. Den nya designen tar mycket inspiration från Messenger-appen, och ska inbjuda till grupp- och evenemangsskapande – de två viktigaste funktionerna på sajten, enligt Facebook själva. Designen ska rullas ut under de kommande månaderna.

facebook-nyheter

2. Messenger får egen app för datorer

Facebook Messenger får en egen app för datorer, både till Mac och PC. Nu kan du chatta med alla dina kontakter direkt via appen på din dator, precis som på din smartphone. Den nya appen lanseras senare i år, enligt Facebook.

facebook-messenger-desktop

3. Revolutionerande nätverk mellan Facebooks alla plattformar

I framtiden ska Facebook göra det möjligt att chatta gränslöst mellan bolagets appar Messenger, Instagram och WhatsApp. Det sammanlänkade nätverket av meddelande-appar blir det första i sitt slag. Inget lanseringsdatum för tjänsten finns i dagsläget.

ANNONS
ANNONS

facebook-säkerhet-messenger-instagram-whatsapp

LÄS ÄVEN: ”Facebooks helvetesår” – Wired i skoningslös sågning [Dagens PS] >

(Bilder: Facebook/Press)