I dagens techbrief kan du läsa om Googles molnkrasch, Apples stora utvecklarkonferens och det stora lyftet för Elon Musks rymdsatsning.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Googles molnservice kraschade – flera appar tappade funktionalitet

Under söndagen kraschade Google Cloud. Flera appar slutade fungera, bland annat Snapchat, Youtube, Discord och Gmail. Problemet ska vara avhjälpt på måndagsmorgonen svensk tid, skriver The Verge.

Apples utvecklarkonferens börjar i dag – här är alla förväntningar 

Apples World Wide Developer’s Conference (WWDC) startar som alltid med en presentation ledd av företagets vd Tim Cook. Eventet fokuserar på mjukvara, och historiskt har Apple alltid visat upp nästa version av operativsystemen iOS, WatchOS och MacOS, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

I år väntas klassiska iTunes gå i graven, till förmån för separata appar för musik, filmer och serier, rapporterar The Verge. iTunes lanserades 2001 som ett komplement till mp3-spelaren iPod. I nästa version av iPhones operativsystem iOS väntas ett nytt ”dark mode” introduceras, något som gör det lättare för ögonen att titta på skärmen i mörker. Enligt rykten kan även planerna för Apples stationära dator Mac Pro avtäckas vid konferensen.

Youtube-stjärna dömd till 15 månaders fängelse för video

I den mycket omtalade videon ger Youtube-stjärnan Kanghua Ren ett paket Oreo-kex till en hemlös man. Vad mannen inte vet om är att Ren fyllt kakorna med tandkräm. Nu har han dömts till fängelse och böter i spansk domstol, och alla hans konton på internet stängs av i fem år, skriver TechCrunch.

Rapport: Foxconn avbryter produktionen av Huawei-telefoner

Produktionsgiganten har bromsat, eller helt avbrutit, produktionen av Huawei-telefoner i sina fabriker i väntan på att handelskriget mellan USA och Kina ska nå en lösning, rapporterar TechCrunch.

Elon Musks bolag SpaceX högre värderat än Tesla

Enligt rykten kommer rymdbolaget SpaceX värderas till 33,3 miljarder dollar, motsvarande drygt 315 miljarder kronor, efter den senaste finansieringsrundan. Den nya värderingen gör att Elon Musks rymdsatsning går om hans elbilssatsning Tesla, rapporterar CNBC.