Dagens techbrief handlar om ännu en spelstreamingtjänst, Amazonchefens uttalande om nya tekniken samt Donald Trumps senaste attack mot techbolagen i Silicon Valley.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Ubisoft ska också lansera en spelstreamingtjänst

”Ubisoft Plus” heter tjänsten som ger tillgång till över 100 spel i utvecklarens katalog. Lanseringen blir i september, och priset är satt till 15 dollar i månaden, rapporterar The Verge. Tjänsten ska även ingå i Googles spelplattform Stadia.

Salesforce köper Tableau – för 147 miljarder

Tableau är ett företag som sysslar med dataanalys och grafisk representation av statistik. Nu köps det upp av Salesforce, som är en av de största aktörerna på marknaden för CRM, skriver TechCrunch. Köpeskillingen blir 15,7 miljarder dollar, motsvarande drygt 147 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Amazon Web Services vd: ”Ansiktsigenkänning måste begränsas”

Trots att hans bolag använder tekniken en hel del så tycker vd Andy Jassy att lagar för att begränsa, ”men inte förbjuda”, ansiktsigenkänningen är ett måste, skriver CNET.

Youtubes vd ber om ursäkt för homofobiska videor…

…men försvarar beslutet att inte ta ner dem. Streamingsajtens vd Susan Wojcicki säger enligt CNBC att hon är ”ledsen för den smärta som situationen skapat” men att beslutet att inte ta ner videorna var ”i linje med bolagets riktlinjer”, och refererar till lagen om yttrandefrihet.

Donald Trump till attack mot techföretagen i ny intervju

”Folk pratar om konspiration och bedrägeri. Det riktiga bedrägeriet begås av Demokraterna och de här stora företagen”, säger den amerikanske presidenten i en intervju med CNBC. Donald Trump har tidigare kritiserat sociala medier, så som Facebook och Twitter, för att vara ”anti-höger” och att de medvetet gömt kommentarer från hans egna följare, enligt artikeln.