I dagens techbrief kan du läsa om Walmarts oväntade kvartalsrapport, Sonys nya samarbete med Microsoft och Boeing 737-MAX som återigen är redo att tas i trafik.

TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Walmart rapporterar strålande siffror för Q1

Något oväntat så Retailjättens e-handel växte med 37%. Bolaget rapporterar en omsättning på drygt 123 miljarder dollar vilket var högre än prognoserna, skriver TechCrunch.

Sonys aktie rusade på börsen efter nytt samarbete med Microsoft

Aktiepriset gick upp över tio procent efter nyheten om det nya samarbetet. Projektet med Microsoft innebär att Sony använder molntjänsten Microsoft Azure till sin nya streamingplattform för spel, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

Deliveroo tar in 575 miljoner dollar i riskkapital

Amazon är bland de största investerarna i gruppen som nu lagt in motsvarande 5,5 miljarder kronor i det brittiska matleveransföretaget, skriver CNBC. Deliveroo växte med 117 procent under 2017, och har hittills tagit in 1,53 miljarder dollar i riskkapital, en summa motsvarande knappa 15 miljarder kronor.

Amerikanska flygvapnet vill rädda soldater med förarlös helikopter

Enligt en artikel i The Verge kan det vara för farligt att flyga in i en krigszon och försöka rädda en soldat som kraschat eller är skadad. Nu kan lösningen vara att skicka in förarlösa helikoptrar till soldaternas undsättning.

Boeing säger sig vara klara med uppdateringen till 737-MAX

Olycksplanet har förbjudits att flyga sedan de två dödskrascherna. Nu säger Boeing att planet är redo att sättas i trafik igen, rapporterar CNET.