I dagens techbrief kan du läsa om USA:s cyberattack mot Iran, Ikeas nya ”soffplannerare” samt Bill Gates spännande klimatinvestering.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Rykte: USA gjorde en cyberattack mot Iran över helgen

Enligt nya uppgifter ska USA ha genomfört en cyberattack mot Iran, med guerilla- och spiongruppen Iranian Revolutionary Guard som mål. Attacken ska ha misslyckats, skriver bland annat The New York Times.

SpaceX genomför nattlig uppskjutning av sin tyngsta raket – här kan du kolla live

Elon Musks rymdsatsning fortsätter sina uppskjutningar i raketfart. Bolagets tyngsta raket, Falon Heavy, har en planerad uppskjutning kl 04:30 natten till tisdag svensk tid, och spektaklet kommer att livesändas på bland annat SpaceX Youtube-kanal.

Nu kan du designa en egen soffa på Ikeas sajt

Som en del av flera olika tjänster för att göra planeringen av kommande inköp lättare har Ikea introducerat en ”soffbyggar-sajt” – och på Twitter strömmar det in massor med mer eller mindre orimliga soffor, rapporterar Mashable.

Lyxmärken säljer produkter via WeChat

Chattappen WeChat är överlägset störst på den kinesiska marknaden. Nu har bland annat Cartier och Bulgari börjat sälja sina produkter via appens marknadsplats, skriver TechCrunch. Den nya trenden har hjälp Tencent, som är bolaget bakom WeChat, att driva upp trafiken för appens betallösning WeChat Pay som nu växt fram som en direkt utmanare till marknadsjätten Alipay från Alibaba.

Bill Gates investerar i nytt företag som bekämpar global uppvärmning

Den nya tekniken kallas Direct Air Capture och har designats av det kanadensiska företaget Carbon Engineering. Tekniken kan enkelt beskrivas som en ”massiv koldioxid-fläkt”, skriver CNBC, och förutom Gates är det flera av oljejättarna som investerat stora pengar i den nya tekniken.