Dagens techbrief bjuder bland annat på senaste nytt om Facebook och hemligheter kring en Apple-affär.

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Facebook föll på hot om åtal

Facebook var ned 2,7 procent på torsdagen efter att Wall Street Journal rapporterat om att federala myndigheten, FTC, överväger ett preliminärt åtal mot bolaget.

Det är konkurrensfrågor som står i fokus där FTC skulle titta närmare på hur Facebooks produkter interagerar. Även bolagets policy kring hur appar integreras och tillåts arbeta ihop med potentiella rivaler skulle granskas.

Samuel L. Jackson lånar ut sin röst till Amazon Alexa

Amazons populära röstassistent Alexa, som finns inbyggd i olika smarta högtalare som e-handelsjätten säljer, får ny en ny funktion. Världskända skådespelaren Samuel L. Jackson har nämligen lånat ut sin röst till röstassistenten. Jacksons röst finns som tillägg för 1 dollar, och är den första i en rad samarbeten, rapporterar The Verge.

ANNONS
ANNONS

Inga detaljer avslöjas i Apple-affär

Apple förvärvar Spectral Edge, en brittisk utvecklare av teknik som förbättrar smartphone-bilder.
Det skriver Seekingalpha.

Spectral Edge blandar ihop infraröda bilder med vanliga foton med hjälp av maskininlärning. Syftet är att skapa tydligare och mer noggranna färger i bilderna. De finansiella detaljerna i affären är hemliga.

Strykande åtgång på Samsungs lyxmobil

Koreanska mobiljätten Samsung har sålt en miljon exemplar av sin premiumsatsning Galaxy Fold. Det uppger Samsung-direktören Young Sohn i samband med ett event, enligt Techcrunch.

Försäljningen av smartphonen startade i september. Priset är 2.000 dollar.

Amazon skruvar upp tempot i Brasilien

E-handelsjätten Amazon bygger ett nytt distributionscenter i Cabo de Santo Agostinho, Brasilien. Investeringen innebär att bolaget kan korta ned leveranstiden i nordöstra delarna av Brasilien. Verksamheten skall vara uppe i full fart under det första kvartalet nästa år.