Det säger Dietrich Hatlapa från Historic Automobile Group International till den internationella mäklarfirman Knight Frank, som nu presenterar siffror som visar att prisuppgången på lyxinvesteringar tappar fart, skriver Di.se.

Samlarobjekt som extravaganta, klassiska bilar delar nu – för första gången – topplaceringen med vin med en prisuppgång på 8 procent över tolv månader.

Det här kan jämföras siffrorna från årets första kvartal då klassiska bilar steg med 17 procent i pris och vin 9 procent.

Det handlar alltså om ett betydande tapp, särskilt för lyxiga och klassiska bilar, som dessutom för första gången på fem år nu visar upp en ensiffrig prisuppgång, skriver Di med hänvisning till Knight Frank.

Enligt artikeln har dock priserna på konst och antika möbler fallit mest, 11 respektive 6 procent.

En annan undersökning som Di berättar om när det gäller lyxsegmentet visar även att privatjetmarknaden backar, liksom lyxupplevelsekonsumtion som exempelvis lyxiga klockor, mode, handväskor och juveler, framgår det.

Dagens PS har tidigare uppmärksammat ämnet, bland annat i den här artikeln om ”Miljardärens galna auktion – från skräp till lyx”. Man kan ju också, för att lyxa till det extra, ge bort en ö till sin käresta, vilket modeskaparen Robert Cavalli gjort och som vi på Dagens PS tidigare berättat om.

Den här historien om ultrarika i Nordkorea som badar i lyx går heller inte av för hackor.

ANNONS
ANNONS

Visste du förresten att David Bowies möblemang är till salu?

Här en lyxaffär som däremot inte blev något lyckokast.

LÄS MER: ”Miljardärens galna auktion – från skräp till lyx” [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN:Modekungen gav sambon en egen ö” [Dagens PS] >

LÄS OCKSÅ: ”Nordkoreas ultrarika badar i lyx” [Dagens PS] >

LÄS VIDARE: ”Snacka om tavla: 91,5 miljoner i sjön” [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: ”Nu kan du köpa David Bowies möbler” [Dagens PS] >

LÄS DI-ARTIKELN: ”Lyxinvesteringarna tappar fart” [Di.se] >