Om du orkar byta operatör mellan mobilköpen kan du spara tusenlappar. Men att hitta rätt kan vara lättare sagt än gjort. Pryltidningen M3 har jämfört samtliga operatörer, abonnemangsformer och återförsäljare för att utröna var man får mest för pengarna.

Och just ja – vi pratar såklart om Samsungs hajpade smartphones Galaxy S8 och S8 Plus som hyllats ordentligt av techjournalistkåren sedan den presenterades. Officiellt når lurarna svenska butiker den 28 april men redan nu går de att beställa.

Var får man då bäst pris? Det beror lite på vad du är ute efter i form av mängd surfdata, konstaterar M3. Är det lite data du ska ha – mellan 5 och 7 gigabyte enligt tidningens klassificering – är det operatören Tre som är billigast med ett totalpris för ett 24-månadersabonnemang på 11.976 kronor för S8 och 13.176 för S8 Plus. Det är marginellt dyrare än Comviq men i Tre-abonnemanget ingår Spotify och fritt lyssnade.

När det gäller mellansegmentet – 15-24 gb – är det Comviq som har mest prisvärda avtalet där du får en tredjedel extra surf för samma pris (13.080 och 14.040 kr) som hos näst bästa operatören Tre (13.176 och 14.376 kr).

För dig som surfar mycket då? Då är skillnaderna mindre, konstaterar M3. I stället är det extrafunktioner och villkor som avgör beslutet.

ANNONS
ANNONS

”Åker du ofta utomlands inom EU eller brukar ta en Thailandsemester om vintrarna kan Telenor vara bäst, men i rena pengar är Tre billigast och ger dessutom mest data.”

Hos Telenor landar totalkostnaden på 16.776 respektive 17.976 kronor för S8 och S8 Plus medan priserna de hos Tre ligger på 15.576 respektive 16.776 kronor.

MISSA INTE: Spår död för smartphone: ”Kommer bli fasansfullt” [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Tung expert flaggar: Iphone 8 blir försenad [DagensPS.se] >