Apple lanserade nyligen den senaste inkarnationen av IT-jättens mobiloperativ: iOS 10. Med den kom en rad nya funktioner, smarta knep och kanske – för de flesta – okända sätt att använda telefonen och de nya versionerna av appar.

Men uppdateringen av operativsystemet är inte bara goda nyheter för användarna. Precis som i tidigare upplagor – och som hos andra mobiltillverkare också för den delen – brottas Iphone med batteriproblem. Och med de nya funktionerna kommer också nya batterislukare.

Men det finns knep för att minimera energiförbrukningen, tipsar sajten Idropnews som ger fem ”bergsäkra” tips på hur du ökar batteritiden. Och även om du inte har uppdaterat till iOS 10 än kan några av tipsen på listan vara värda ett försök, menar sajten.

Det första Idropnews rekommenderar för den som haft problem att få batteriet att räcka är att stänga av den nya funktionen ”raise to wake” (”lyft för att väcka”, på svenska). Du gör det genom att gå in på telefonens inställningar för visning och ljusstyrka. Funktionen, som endast stöds av telefonen Iphone 6S eller senare, kan vara behändig men är en riktig batteritjuv, menar sajten.

En annan funktion som slukar energin är den för platstjänster som i bakgrunden använder telefonens gps. Stäng av den som standard och tillåt den i stället bara för appar du faktiskt använder regelbundet.

Att Facebook hämtar färsk data utan att du ens använder appen kan verka smidigt till en början men har visat sig vara en stor bov i dramat för telefonens sinande batteritid. Idropnews uppmanar dig att stäng av bakgrundsuppdateringar och i stället manuellt styra vilka appar som ska använda funktionen. Detsamma gäller för automatiska uppdateringar för appar som annars slukar både ström och data i bakgrunden.

ANNONS
ANNONS

Det sista tipset på listan är en funktion som du varken har möjlighet att stänga av eller på, men som faktiskt sparar energi. Idropnews tipsar dig att alltid låta din Iphone ligga med framsidan nedåt för att på så sätt hindra skärmen från att tändas och släckas varje gång du får en pushnotifikation av något slag.

”Enligt Apples support kan detta spara så mycket som en timme av batteritiden.”

Läs mer om varje batteritips via länken nedan och klicka på nästa artikel i den här läslistan för att få fler tips om hur du maxar din Iphone.

NÄSTA TIPS I LÄSLISTAN:

50 ”gömda” funktioner i nya iOS 10 [Dagens PS] >

LÄS MER: 5 Surefire Ways to Increase Your iPhone’s Battery Life in iOS 10 [iDropnews] >