Johan Magnusson minns det som igår. Och det ger honom förmodligen fortfarande rysningar.

ANNONS

En regnig måndagskväll i januari 2009 sades samarbetsavtalet med Microsoft upp. Mjukvarugiganten skulle sluta med det budgetverktyg som Solver byggt sitt it-tjänstföretag kring. 

Johan Magnusson och hans kollega Nils Rasmussen tvingades fatta blixtsnabba och för bolaget livsavgörande beslut, skriver Dagens Industri. Kursen ändrades och knappt ett halvår senare utsågs Solver till ”Global Microsoft Business Intelligence Partner of the Year”.

”Det blev lunch med Steve Ballmer (dåvarande vd:n, reds anm) i New Orleans och vi fick otroligt mycket uppmärksamhet”, säger Johan till tidningen.

För att aldrig hamna i beroendeställning igen, utvecklade Solver ett eget budgetverktyg, som i dag anänds av 800 företeg runt om i världen. Lilla Solver med 28 anställda finns med i Gartners viktiga ”Magic Quadrant”-rankning tillsammans med jättar som Orale och IBM.

Solver erbjuder lösningar och applikationer för Corporate Performance Management (CPM) och Business Intelligence (BI) i Microsoftmiljö.  Solver har blivit utnämnda som Gasellföretag av Dagens Industri tre år i rad och är ett av Sveriges snabbast växande BI-företag i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Revanschen är ett faktum.

”Det är det största man kan få på programvarusidan. Alla it-chefer läser den. Är man med där så finns man”, säger Andersson till tidningen.