Styrelseproffset och DN-medarbetaren Pernilla Ström är förbannad.  Hon försöker skaka liv i i HQ Bank genom att sticka alla sina vassa strumpstickor i Finansinspektionens chefsjurist Per Håkansson.
Uppenbarligen har hon glömt sin huvudägare Mats Qvibergs kända devis:
– Om man kastar ut en död katt från sjuttonde våningen kan man få den att studsa några gånger mot gatan. Men katten är lika förbannat död.

ANNONS

Skadeglädjen över HQ dryper ur alla medier. Tjästemannadirektörer och tjänstemannajournalister fick äntligen en chans att stampa på gossarna Ruda. Jag mår illa.
Kanske beror det på att jag inte har några pengar i HQ Bank. Kanske beror det bara på att jag alltid tyckt att Mats Qviberg är lik min pappa, när han var ung. När jag i veckan såg Qviberg i TV var han plötsligt mycket lik min pappa när han var 83.

– Nej, jag tror inte att jag förstått vad vi sysslat med på banken, sa Mats Qviberg och såg ännu mer sliten ut.
Att döma av omgivningens reaktion lät det som ett rejält självmål i matchens sista minut. Jag tog det som uttryck för finanshjälten insett att döda katten definitivt slutat studsa. Därför tycker jag att Zetterlingsbild är så fin.
Kanske hade jag fel. En mer cynisk riddare på uteserveringen förklarade att jag hade fel.
– Mats är smartare än så. Han kan aktiebolagslagen och vet att som ägare och styrelseledamot är hans personliga ansvar direkt avhängigt hur mycket han kan anses ha förstått av vad som skett i bolaget.
En gammal välkänd taktik, alltså. Ibland är bra att verka lite dum. Det har man ju haft en naturlig fallenhet för.
                                                  ***
Och så det här med valrörelsen. Nu vet vi alltså att det är unga kvinnor i svarta lakan som är Jimmie Åkessons våta dröm. Postpubertal inkontinens? Generöst av Scherman och TV4 att låta den fjantiga reklamfilmen2.0 gå i etern. Men världen är rättvis – och som man ropar får man svar.

Vilket parti vågar ta det första steg och skippar de förfulande valaffischerna. De enda som blir glada är reklambyråerna och de arbetslösa, som kallats in av arbetsförmedlingen för att plocka ner felhängda affischtavlor på refuger och viadukter.

Ibland är dock roligt med affischtavlor. De fångar valkampanjen i ett nötskal. Som moderaternas affisch: ”Sveriges bästa skola ska finnas i Danderyd”.
Bildbeviset, som vi lånat av alliansfrittsverige.nu, togs i Rinkeby!

PS. Om det är en skröna fångar det lika fullt valkampanjen just nu. Lova runt och gärna dumt. Och ta inte fasta på vad motståndaren säger, läs istället in ett annat budskap mellan raderna. Det det som vi inte står någonting.
                                                    ***
Nu ska jag gå på min årliga läkarundersökning. I helgen låg jag en hel dag på akuten för att jag fått en sten i ögat. Vissa dagar älskar jag att betala skatt. Sagt en torsdag i en valrörelse, där båda allianserna valt att spela på den blåa alliansens planhalva och därför båda slåss om att sänka skatterna mest.
Konstig värld. Åtmintone den värld som speglas i medierna.

ANNONS
ANNONS

OCH SEN DÅ: I kväll är det tomt på reklambyråmänniskor i trakterna kring Stureplan. Alla är på produktionsbolaget Stops party. Inget lockar reklamfolk mer än doften av grälla drinkar och gratis öl. Låter jag lite sur? Det beror på att min fru förbjudit mig att gå med. Hon hävdar att jag börjar gäspa redan vid tio.
Det får bli kvällsreprisen på Ring P1 istället. Elisabet Höglund har en förbluffande förmåga att inte lyssna på vad folk säger.