Apple uppdaterade i november sin skrivbordsdator Mac mini. Uppdateringen, som är centrerad runt det nya M1 chippet, är den första sedan 2018.

Uppdateringen av Mac mini rör sig framförallt om Apples nya M1 chip, vilket är det första chippet designat av Apple för att enbart användas i Mac-datorer, rapporterar Macrumors.

M1 chippet innehåller en åttakärnig GPU, en åttakärnig CPU och en 16-kärnig neural engine för maskininlärning. Detta gör att den nya Mac mini-modellen erbjuder en högre effektivitet och prestanda jämfört med den tidigare modellen.

Nya funktioner 

Med det nya M1 chippet förbättras processorn och blir tre gånger snabbare. Dessutom erbjuder grafikkortet upp till 6 gånger bättre grafik.

Den uppgraderade Mac minin kan konfigureras upp til 16 GB i RAM-minne och kan bli uppgraderad till 2 TB i lagringsminne.

Mac minin stödjer en display i full 6K upplösning och en 4K display via HDMI. Dessutom har Mac minin två USB 4-portar, en HDMI 2.0-port och Gigabit ethernet.

Mac minin har två USB 4-portar, en HDMI 2.0-port och Gigabit ethernet. (Foto: Apple)

Som förra modellen har Mac minin en stort svart ring i plast som möjliggör tillgång till skrivbordsdatorns insida. Apple yrkar dock på att detta enbart är till för servicepersonal och att det inte finns någon poäng att försöka byta RAM-minnen själv.

ANNONS
ANNONS

Priset för en M1 Mac mini börjar på 8 495 kronor och den mer kraftulla modellen kostar 10 995 kronor.

Läs även: Nya flaggskeppet – innovation i världsklass