Flera inom branschen tror att digital vård bara är i början av sin transformation. Nu stämmer en riktig auktoritet på området in i kören. Dessutom tror han sig veta varför Kailfornien klarat sig bättre under coronapandemin än New York.

Det är kirurgen och chefen för Stanford University School of Medicine, Lloyd B. Minor, som uttalar sig om framtiden. Han uppger att från 1 000 digitala besök under februari månad får de nu 3 000 besök om dagen via deras digitala mottagning.

”Vad vi upptäcker nu är att vi kan göra mycket mer genom ett digitalt möte, än vi kunde förut. Jag är ändå säker på att vi bara skrapat på ytan”, säger han till Ozy.

Han tror på flera användningsområden för digital vård i framtiden.

”Skulle det inte vara bra om vi kunde interargera genom att mäta blodtryck, glykosnovån och massor av andra saker? Vi har teknologin för detta, men vi har inte haft någon drivkraft som skulle leda till sådana förändringar”, säger han och menar också att digitala möten gör vården effektivare.

ANNONS
ANNONS

Att Kalifornien klarat sig bättre under coronaepidemin tror han har att göra med att man var tidigt ute med att sätta restriktioner och säga till folk att stanna, när andra delar av landet fortfarande var skeptiska till hur allvarligt coronaviruset var. Ett snabbt agerande ifrån myndigheter tycks ha varit avgörande för Kalifornien.