Svenskutvecklade King.com är världens största sajt för så kallade ”skicklighetsspel”, skriver Dagens Industri. Idén är lika enkel som genial och går ut på att erbjuda folk varianter på klassiska enkla spel, så som tetris, kort och pussel. 

ANNONS

Via sajterna King.com, Yahoo, MSN, AOL, TV4 , Expressen och AOL erbjuds folk över 100 spel som alla maximalt tar fem minuter att spela. Insatserna är låga och tack vare att man kallar sig ”skicklighetssajt” kan användarna spela om pengar utan att Lotteriinspektionen kan ingripa. 

Sajtens ägare, Maltaregistrerade bolaget Midasplayer med huvudkontor i London, grundades 2003 av Riccardo Zacconi (vd), Sebastian Knutsson, Lars Markgren – alla med bakgrund från internetbolaget Spray – och britten Toby Rowland.

”När vi drog igång var den här typen av underhållningsspel stort i USA och vi tänkte att det borde funka i Europa också. Vi har sprungit om våra amerikanska konkurrenter och idag är vi den största aktören i världen”, säger Sebastian Knutsson till DI.

Bland ägarna märks förutom grundarna även affärsängeln och miljardären Klaus Hommels, som investerade tidigt i Skype, Facebook, Spotify med flera. Bland investerana finns också brittiska miljardären Mel Morris samt riskkapitalbolagen Apax Partners och Index Ventures. De sistnämnda pumpade 2005 in 330 miljoner kronor i Midasplayer.

”Vi blev lönsamma 2005 och har knappt rört de pengarna”, säger Knutsson.

Bolaget har 100 medarbetare fördelade på fyra kontor: London, Stockholm, Hamburg och Los Angeles.

ANNONS
ANNONS