Kvällspressen har spekulerat vilt i vart kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle åka på bröllopsresa. Nu tycks man ha listat ut svaret.

Efter det att brudparet lämnat lördagskvällens tillställning på Slottet åkte de enligt Aftonbladet direkt till Arlanda. Där väntade miljardären och EF-grundaren Bertil Hults privatjet.

Superentreprenören och språkresekungen, som var självskriven gäst på bröllopet, beskrivs som en nära vän till kungafamiljen. Kronprinsessan Victoria har flera gånger deltagit vid utdelningsceremonin för Bertil Hults Stiftelse, som årligen delar ut 500.000 kronor till skolor som arbetar med dyslexi.

Den relativt medialt skygge Bertil Hult, vald till ”Årets svensk i världen” 2006, vet hur man unnar sig ett liv i lyx. Han är känd för sina spektakulära husbyggen i Djursholm och utomlands, och för sina många påkostade fester. Hans 60-årskalas sägs enligt Aftonbladet ha gått lös på 40 miljoner kronor med stjärnor som Stevie Wonder och Elton John på artistlistan.

Målet för Victoria och Daniels drömresa är Franska Polynesien, med mellanlandning i Reykjavik och Vancouver. Igår landade brudparet till slut på Tahiti Faaa international Airport i Papeete för smekmånad i Franska Polynesien, en paradisliknande ö-grupp i Söderhavet bestående av Tahiti och 117 öar.  

ANNONS
ANNONS

Det är ännu oklart vilket som är resans slutmål. Franska Polynesien består av Marquesasöarna, Sällskapsöaarna, Australesöarna, Tuamotoöarna och Mangarevaöarna. Tidsskillnad från Sverige: minus 11-12 timmar beroende på årstid.

Hovmarskalk Lars Hjalmar Wide bekräftar att paret befinner sig på resande fot, men vill inte säga var.

När kungen och drottningen gifte sig 1976 valde de att fira sin smekmånad på Hawaii.