Klädbolaget H&M lanserar idag två nya tech funktioner under Stockholm Fashion Tech Talks, ett event om digitalisering inom modevärlden.

ANNONS

H&M har i samarbete med Google utvecklat en röststyrd app för H&M Home på utvalda marknader.

H&M:s varumärke Monki har samarbetat med den London-baserade start-upen HoloMe för att skapa och testa Augmented Reality-hologram, som kommer att gå live idag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den röststyrda appen för smartphones heter H&M Home Stylist. Appen ger personliga styling- och produktförslag, moodboards och inspiration till hemmets olika rum samt har en mänsklig röst istället för en robotröst. H&M Home Stylist kommer att testas och fortsätta utvecklas i samarbete med kunderna.

Monki och det brittiska start-up bolaget HoloMe har tillsammans utvecklat mänskliga Augmented Reality-hologram, tillgängliga via smartphones eller surfplattor. Bilder av nio utvalda outfits från Monki visas i 3D, så att kunderna genom sin telefon kan titta på plaggen i detalj och uppleva hologrammen som närvarande i rummet.

ANNONS
ANNONS

Stockholm Fashion Tech Talks hålls på Fotografiska i Stockholm och äger rum i samband med Brilliant Minds/Symposium, en konferens för globala ledare.