Jakob, som han heter, står bakom Storkens nyheter. Och han upprör Sverige så till den milda grad med sina fejkade artiklar, som han skruvar till så att människor går i taket.

Hans drivkraft är enligt intervjun kicken och klicken.

”Det är otroligt roligt när något man skrivit ihop på en timme diskuteras av halva Sverige, och till och med kommenteras av politiker”, säger Jakob, som bor i en mellansvensk stad, till Viralgranskaren.

Hans udda karriär började på en engelsk satirtidning, men därifrån fick han sparken för att han ansågs vara för kontroversiell i sina texter.

Det blev början på Storken, som han driver i dag och där han inte drar sig för att häckla rasim och feminism och mycket annat. En av ”toppnyheterna”, som givetvis vara påhittad och som fick känslorna att svalla, var att Kalle Anka skulle sändas för sista gången på julafton.

ANNONS
ANNONS

Men ”scoopet” nummer ett var när Jakob drog till med att ”Gudrun Schyman vill förbjuda skägg”.

”Gudrun-artikeln var den största nyheten för Storken ever”, säger han till Viralgranskaren.

Enligt Jakob är det personer som står till höger politiskt som blir mest upprörda och delar hans artiklar frekvent. Han använder också egna trick för att få snurr på trafiken till sajten, bland annat har han fejkade användarkonton för att tipsa och plantera sina inlägg hos lättantända personer, dessutom kör han riktad reklam på Facebook.

SD-anhängare har ”en tendens att bli argare och att dela snabbare”, säger Jakob till Metros Viralgranskaren, där han förklarar att han också vill göra ”en parodi” på alternativa medier som exempelvis Avpixlat och Fria Tider, som han konstaterar börjar växa sig stora i bruset.

Läs mer på Metros Viralgranskaren om hur 20-åringens satir blivit en braksuccé.