Mutbrott, övervakning av facken och stora statliga avtal. Mycket sker inom tech-branschen just nu.

ANNONS

De här 10 nyheterna behöver du känna till idag, rapporterat av Business Insider

1. Apples säkerhetschef Thomas Moyer har blivit åtalad. Applechefen har försökt att muta två poliser med 200 Ipads, till ett värde av 70 000 dollar, cirka 600 000 kronor – i utbyte mot godkännandet av fyra vapentillstånd.

2. Amazon övervakar anställdas fackliga aktiviteter. E-handelsjätten ska enligt uppgift ha använt sig av säkerhetsfirman Pinkerton för att försvaga facklig anslutning och följa anställda på jobbet.

3. Facebook lanserar en charmoffensiv riktad mot Joe Biden. Facebook planerar att lansera nya funktioner om vaccin och klimatförändringar i ett försök att vinna den kommande Presidentens gunst.

4. Uber och Lyft tar hem ett stort statligt kontrakt. Bolagen har fått ett kontrakt värt upp till 810 miljoner dollar, nästan 7 miljarder kronor, för att erbjuda sina tjänster till amerikanska myndigheter och deras 4 miljoner anställda.

5. Alibabas vd hyllar Kinas nya tech-regleringar. Daniel Zhang säger att Kinas nya regleringar för att förhindra skapandet av internetmonopol ”ligger rätt i tiden och är nödvändiga”.

6. Snapchat lanserar en TikTok utmanare. Snapchats lanserar en ny funktion, Spotlight. Funktionen är ett kurerat flöde av underhållande innehåll, som efterliknar TikToks flik ”för dig”.

7. Intel skrotar ett AR/VR-projekt. Bolaget stängde ner Intel Studios förra månaden, enligt Protocol. Studion var på nästan 1 000 kvadratmeter och belägen i Los Angeles.

8.Twitter börjar med tweet-varningar. Sociala mediaplattformen kommer att börja varna användare om de försöker att gilla en tweet som är varningsflaggad.

ANNONS
ANNONS

9. Andreessen Horowits reser två megafonder. Venture Capital-firman har anskaffat kapital för en tillväxtfond och en fond för att investera i tidigt i bolagsutvecklingen. Fonderna tog in 3,2 miljarder dollar, cirka 27 miljarder kronor, och 1,3 miljarder dollar, cirka 11 miljarder kronor, vardera.

10. Fest i ubergrundarens våning – mot pandemiföreskrifter. Uber-grundaren Travis Kalanicks New York våning, som värderas över 300 miljoner kronor, gästades av en stor samling människor i september vilket bröt mot de lokala pandemiföreskrifterna.

Läs mer: Apple-chef försökte muta poliser med Ipads