Simning är en underskattad träningsform som är riktigt effektiv. Den förbättrar kondition och uthållighet, samtidigt som det ökar muskelmassan. Topphälsa ger oss en mängd anledningar till att börja motionssimma.    

Arbete och vardag är här och det ett ypperligt tillfälle att skapa nya rutiner och mål. Förläng sommaren i poolen – och simma mot drömkroppen!

Att simma har en rad positiva effekter på vår hälsa. Det tränar hela kroppen, både konditionen och musklerna. Lungorna och hjärthälsan förbättras av simning, och det är mycket gynnsamt för människor med högt blodtryck.

LÄS ÄVEN: Hoppa över ursäkterna – inte träningen [Dagens PS] >

Har du slitit ut leder eller muskler vilket hindrar dig från att träna? Simning är mycket skonsamt mot muskler och leder, och sliter inte alls på samma sätt som andra träningsformer kan göra. Dessutom är skaderisken låg, men effekten hög.

En halvtimmes lugn simning bränner ungefär 200 kalorier. Med högre hastighet kan du förbränna nästan lika mycket som under en löprunda – men du slipper bli överhettad och svettas.

ANNONS
ANNONS

Studier visar att simning är den bästa träningsformen för ett långt liv! En undersökning på University of South Carolina visade att simmare hade 50 procent lägre risk att dö än de som sprang, promenerade eller bara satt på soffan.

Sammanfattningsvis, simning gör gott för din hälsa och bygger en vacker figur. Allt som behövs är en pool och badkläder. Crawl, bröstsim eller ryggsim – välj din favorit. Simma lugnt!

KÄLLA10 anledningar att simma sig i form (crawl, bröstsim, ryggsim…). [Topphälsa] >