Är du en mästare på att hitta på anledningar och intala dig själv att skippa träningen? Det kan kännas jobbigt precis innan, men känslan efter ett träningspass är oslagbar. Tidningen Hälsa & Fitness ger sig på de vanligaste ursäkterna och ger tips på hur de ska tacklas.

ANNONS

Ibland är vi människor lata och gör allt för att slippa höja pulsen eller bli svettig. Nedan listas det vanligaste folk brukar slänga ur sig, och hur det ska överkommas. Nu finns det inga ursäkter längre!

”Jag vet inte hur man gör”
Ingen är väl en expert inom träning från början, ta hjälp av internet och läs på – det finns massor av information att hämta. Hitta en träningsvän och upptäck tillsammans världen av träning. En annan idé är att börja med ett gympass med en PT för att lära sig grunderna, eller att gå på pass som är anpassade för nybörjare på gymmet.

”Jag är för otränad”
Det är ju det otränade som har störst nytta av träning. Om det känns skrämmande att klampa in på ett gym kan man börja träna hemifrån. Kroppsviktsträning är en utmärkt och effektiv träningsform. Det behöver inte vara långa eller många pass, börja med 2-3 pass i veckan à 20 minuter så har du kommit en lång bit på vägen.

LÄS ÄVEN: Maxa träningsresultatet – så bränner du mest [Dagens PS] >

”Jag är skadad”
I de flesta fall går det att träna trots skador, du måste bara ha koll på vad som passar dig bäst. Med ett skadat knä kanske det är mer lämpligt att cykla än att jogga på hård asfalt.

”Jag har inte råd”
Träning och välmående behöver inte kosta pengar. Har du en brant backe i närheten kan du köra backintervaller, eller så sätter du ihop ett träningspass med kroppsviktsövningar. Vill du ha lite tyngre träning kan du hitta några tunga föremål du har hemma och använda som hantlar. Två vattenfyllda 2-litersflaskor är toppen.

ANNONS
ANNONS

”Jag är för gammal”
Det är aldrig försent att börja träna och ta del av alla hälsofördelar. Träningen kan hjälpa dig att undvika benskörhet, och många andra krämpor som många drabbas av med åren.

KÄLLA: 7 vanliga ursäkter för att skippa träningen – och så tacklar du dem [Hälsa & Fitness] >