Klassisk träning med egna kroppsvikten varvas med modern teknik på 10-i-topplistan.

1. Sedan 2016, med undantag från 2018, har pulsmätare, smarta klockor och liknande techprylar toppat trendlistan, och gör så även i år. Det här är en industri som omsätter omkring 95 miljarder dollar varje år, skriver SvD och berättar att den bärbara tekniken rankas högst upp i år igen av organisationen American college of sports medicine, ACSM, som står bakom rankningen.

2. Tvåa i ordningen hamnar högintensiv intervallträning där idén är att, varvat med korta vilopauser, få upp maxpulsen genom intensiv löpning eller  andra högintensiva träningsmetoder. Trots hög skaderisk är HIIT, som det förkortas, mycket poppis runt om i världen.

3. Att träna i grupp placeras på tredje plats. Här kan tempot och inriktningen variera. Nya varianter på gruppträning dyker ständigt upp.

4. Nytt för i år är, enligt SvD, träning med fria vikter. Träningsformen utövas med fördel med instruktör som visar hur allt går till.

5. Personlig tränare anses fortfarande vara trendigt.

ANNONS
ANNONS

6. Träning som behandling platsar också in.

7. Det gör även träningsövningar med den egna kroppsvikten.

I övrigt är träning för seniorer (8), hälsocoachning (9) och att anlita personer med specialiserad utbildning (10), relevant inom respektive idrott, även det något som ses som trendigt 2020, visar sammanställningen.

Källa: SvD