Porsche följer den heta eltrenden genom att köpa andelar i fler bilföretag. På det sättet kan biljätten bredda elbilsverksamheten.

ANNONS

Det blir nästa steg för det tyska bilmärket att hänga med i elbilssvängen.

Som Dagens PS tidigare rapporterat så ska Porsche tillverka egna högpresterande battericeller i en fabrik som byggs utanför tyska Stuttgart.

Investera i andra tillverkare 

Förutom sina egna elbilsmodeller Taycan och Taycan Cross Turismo vill den tyska biljätten investera i andra biltillverkare på den snabbt växande elbilsmarknaden.

Enligt Porsches finanschef Lutz Meschke kommer företaget ”öka takten på investeringarna” i ny teknik och kommer samtidigt göra ”några tillkännagivanden i år”.

Det uppgav han till Bloomberg News.

ANNONS
ANNONS

Det arbetet har dock redan startat med Porsche som ökade sin andel i den kroatiska elbilstillverkaren Rimac för två månader sedan.

Ökat resultat 

Det rullar på bra för Porsche som är en av bilbranschens mest lönsamma tillverkare, trots pandemin.

Porsches rörelseresultat för det första kvartalet mer än fördubblades till 1,2 miljarder euro och omsättningen gasade på med 28 procent till 7,7 miljarder euro.

Att Porsches kunder vill köra elektriskt bevisade försäljningen av Taycan som nästan nådde upp till samma leveranser som av den ikoniska 911 – under årets tre första månader.

Läs mer: Halvledarbrist kan drabba Hyundais elbil

 

ANNONS
ANNONS