Londons trafik är den sämsta i världen, enligt en rapport från Inrix Inc. Analysföretaget har jämfört trafiksituationen mellan 1000 städer i 50 länder.

ANNONS

När världsekonomin börjar komma igång igen efter pandemin visar det sig att London har den sämsta trafiksituationen i världen, skriver Bloomberg.

London slår både Paris och Bryssel när det gäller risken att förlora tid i bilköer. Istanbul kommer först på tionde plats efter Bogota. Även New York och Moskva finns med på listan. Studien omfattar bara städer i ungefär en fjärdedel av världens länder, vilket kan ha betydelse.

Städer som är kända för mycket trafik, som Lahore, Lagos och Kairo, ingår i undersökningen men hamnar inte på tio-i-topp.

Färre resenärer i Londons trafik än före pandemin

Enligt ett uttalande som Inrix har hjort till BBC kommer sig de många trafikstockningarna delvis av att staden har gjort plats för fler cykelbanor. Cykelorganisationer förnekar emellertid att det förklarar trängseln.

Att fler har börjat ta sig in till städerna för att jobba efter pandemin är tydligt, men inte i lika stor utsträckning som tidigare.

I USA:S testade städer är antalet tillresta 22 procent lägre än nivåerna före pandemin, och i Storbritannien har de sjunkit med 19 procent.

ANNONS
ANNONS

Den globala trafiken går upp, men nivån ligger fortfarande under dem som rådde 2019.

Läs också:

Professor: Så överlever handeln i stadskärnorna [Dagens PS]