En helt utsläppsfri yacht – är det ens möjligt? Ja, säger Sunreef Yachts, som ska bygga just en sådan till F1-mästaren Fernando Alonso. 

ANNONS

Motorsportlegenden Fernando Alonso har beställt en 60 Sunreef Power Eco från det polska varvet Sunreef Yachts, en katamaran som kombinerar hållbar design med den senaste gröna tekniken. Den stora nyheten är att yachten inte genererar några utsläpp, enligt Robb Report.

Mäter 18,3 meter

Den flerskroviga katamaranen är på 18,3 meter och drivs av elmotorer som gör att den kan kryssa runt på havet både smidigt och tyst. Yachten kommer dessutom generera och lagra grön energi genom ett avancerat system med solpaneler som täcker 68,6 kvadratmeter av utsidan på båten med en maxkapacitet på 13 kilowattimmar. Genererad elektricitet lagras i en ultralätt batteribank.

”Sunreef Yachts förmåga att kombinera kvalitet och teknik är imponerande. Jag har observerat utvecklingen av detta märke ett tag och jag uppskattar deras engagemang för att driva innovation framåt med Sunreef Yachts Eco-sortimentet”, säger F1-stjärnan i ett uttalande.

Den lyxiga interiören är gjord av hållbara material, och yachten rymmer upp till tolv gäster plus fyra i besättningen.

Fernando Alonso
Sunreef Yachts ägare Francis Lapp och Fernando Alonso. (Foto: Sunreef Yachts)
utsläppsfri yacht
(Foto: Sunreef Yachts)


Byggt yacht åt Nadal också

Det är inte första gången som Sunreef Yachts har byggt en anpassad katamaran för en världsberömd sportstjärna – i juni 2020 levererade varvet en 80 Sunreef Power-yacht vid namn Great White till tennismästaren Rafael Nadal. Den är också fokuserad på grön teknik, men är inte helt utsläppsfri som Alonsos yacht kommer att bli.

”Vi är mycket stolta över att kunna välkomna Fernando Alonso till vår familj. Vi börjar en fantastisk resa tillsammans när vi startar ett nytt elektriskt 60 Sunreef Power Eco-projekt. Vi tar ytterligare ett stort steg mot en mer hållbar yachtupplevelse och vi är glada över att få ta det tillsammans med en enastående och inspirerande ambassadör ombord”, kommenterade Sunreefs grundare och president Francis Lapp, enligt Boatinternational.

ANNONS
ANNONS

Fernando Alonso gjorde till årets säsong comeback i Formel 1 efter ett års uppehåll och kör nu för stallet Alpine-Renault. Spanjoren har 32 F1-segrar och 97 pallplatser. Han vann förarmästerskapet i F1 2005 och 2006, då som förare för Renault.

Hållbar interiör
(Foto: Sunreef Yachts)
Hållbar interiör
(Foto: Sunreef Yachts)
Hållbar interiör
(Foto: Sunreef Yachts)


Läs även:
Spana in superstjärnornas lyxyacht [Dagens PS]