Det går bra för Grillkung som säljer allt fler grillar. Nu siktar Mjölby-företaget på att omsätta 100 miljoner kronor.

ANNONS

Det brutna räkenskapsåret 2020/2021 visade rekordökning för Grillkung.

Omsättningen gick upp med över 200 procent och landade på 48 miljoner kronor, med en vist på 8,5 Mkr.

Extra på kundservice

Men det är inte bara Grillkung som säljer grillar – så för att kunna konkurrera med jättar som Elgiganten har det lilla bolaget satsat extra på kundservice.

”Vi testar alla grillar, vi skickar dem monterade mot en kostnad, vi svarar på alla frågor. Vi ger mervärdet som i en butik, fast på nätet,” säger Grillkungs grundare Sebastian Virta till Di.

En annan fördel är ett ha lagret i Mjölby där hyran är billig.

ANNONS
ANNONS

”Vi förstod tidigt under pandemin att det skulle bli svårare med importen. Därför har vi sett till att ha stora lager, större än vad en ekonom skulle rekommendera. Det gjorde att vi fortfarande kunde sälja grillar när somliga återförsäljare fick slut på grillar i början av säsongen”, säger Sebastian Virta.

Ska omsätta 100 miljoner

Företaget sålde tusentals grillar under fjolåret och spår att omsättningen kan nå 100 miljoner kronor om utvecklingen håller i sig.

Samtidigt som allt fler spenderade mer tid i hemmet, med aktiviteter som just grillning, så kan fraktkostnaderna genom pandemin blir ett bekymmer framöver.

”Vi förväntar oss extrema prishöjningar nästa år, eftersom frakten är så dyr nu från Nordamerika men framför allt Kina,” klargör Sebastian Virta.

Han tror dock på fortsatt tillväxt där kunderna är utspridda över hela landet.

ANNONS
ANNONS

Det är inte den klassiska grillen som är den bästsäljande produkten hos företaget utan istället pizzaugnarna som är den mest sålda varan.

”Det var en trend som vi var tidiga på”.

Läs även: Vilka balkongregler gäller för din förening? [Dagens PS]