Expressen berättar att en dömd storskojare har skrivit sig på Bert Karlssons och hans frus adress. Mannen är just nu föremål för en utredning om nya bedrägeribrott, det rör sig enligt polisen om urkundsförfalskning vilket innebär att han förfalskat någons id-handlingar, kvitton eller intyg.

Varför mannen folkbokfört sig på Bert Karlssons adress är oklart, men mannens advokat tror att det kan vara ”ett skämt”, säger han till Expressen.

Bert Karlsson är måttligt road över att plötsligt ha fått en ”inneboende”.

”Han har för fan ringt Skatteverket, så jag har en inneboende hos mig nu”, säger Bert Karlsson.

Han vet inte vem mannen är men enligt artikeln är han i 35-årsåldern och har tidigare suttit i fängelse för dopnings- och narkotikabrott. Han är även dömd för inblandning i en bedrägerihärva där flera företag begärdes i konkurs och falska anställningskontrakt var i omlopp. I dag står han åtalad för bland annat olaga hot, framgår det.

”Jag fick hans post i dag. Den kom hit för att han flyttat in hos mig. Och då var han skyldig en massa pengar i Stockholm”, berättar Bert Karlsson för Expressen, som refererar ett sms som mannen skickat till Bert:

”Sen har jag lärt mig att när man ringer upp någon så presenterar man sig först.
Det första man gör är inte att döma och anklaga någon heller.
Om du ser på helheten så åker jag på det värsta i så fall. Du blir av med pengar vilket inte betyder något. men jag med min status, min heder blir smutskastad.
Ha en fortsatt trevlig dag Bert.
Med vänliga hälsningar”

ANNONS
ANNONS

Magnus Lindegren, chef över polisens bedrägerisektion i Göteborg, förklarar att det inte är ett brott i sig att skriva sig på någon annans adress. Däremot förstår han om Bert Karlsson är upprörd, men vad mannen har för planer kan han bara spekulera i:

”Det skulle mycket väl kunna vara så att det är ’en skojig grej’ utifrån hans perspektiv”, säger polischefen till Expressen där Bert Karlsson uppger att någon även söker lån i hans namn – han har fått kreditupplysningar från fyra banker, berättar han.

Bert tror, säger han, att antingen är det ”någon som jävlas” eller så är han utsatt för ett bedrägeri.

Magnus Lindegren menar också att det kan vara frågan om ett bedrägeriförsök, eller att det i vart fall rör sig om ett ofredande mot Bert Karlsson och hans fru.

Enligt Expressen har någon dessutom försökt skriva in personer i styrelsen i Bert Karlssons bolag Jokarjo, vilket Bert Karlsson även polisanmält.

MISSA INTE: Bert Karlsson hämnas: Anmäler 15.000 företag [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Bert Karlsson: ”Det här är värst av allt” [DagensPS.se] >