Näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör berättar om hur hon redan som liten formades till att vara orädd.

Pernilla Ramslöv, som hon heter, berättar om sin motivation och drivkraft i en artikel för tidningen Starta & Driva Företag.

”Har man en gång gett sig i den här världen går det inte att sluta”, inleder hon.

Hon driver ett bolag vars nätverk består av hela 5.000 frilansande it-konsulter, och redan 2000 var hon med drog igång ett företag inom AI, framgår det.

I reportaget från Nox Consultings kontor – bolaget som driver – avslöjar hon att uppväxten var trygg, att hon alltid tänkt att ”allt är möjligt”, redan som barn hade hon den känslan och blev också entreprenör då, blott elva år gammal, i samband med att hennes äldre syster fick ett sommarjobb och hon blev ”avundsjuk”.

”Då gjorde jag en lista med tjänster mina föräldrar kunde köpa av mig. Det blev lyckat, även grannar köpte tjänster. Den sommaren tjänade jag mer än min syster och entreprenörsdjävulen föddes”, berättar hon.

När hon utbildade sig i materialteknik på KTH drev hon cateringsbolag vid sidan om. Hon sprudlade av idéer och har sedan fortsatt sin lyckade entreprenörsbana. Nox Consulting startade hon tillsammans med två andra 2011, förklarar Starta & Driva Företag, som alltså även berättar att hon i år fick epitetet Näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör.

ANNONS
ANNONS

Pernilla Ramslöv tackar sitt team för det, som kompletterar henne, säger hon.

Hon säger också att misstag är lärdomar, att hon ”vågar kliva utanför den komfortabla zonen” och hur viktigt det är att få göra det hon tycker om och vad som driver henne.

I hennes fall är det krig och kärlek, det där är kunna få bli ”förbannad” ibland och samtidigt få uppleva kärleken i sitt nätverk.

Läs hela artikeln.

Läs även SvD, som berättar att konsultbolaget, där Pernilla Ramslöv är vd och medgrundare, omsätter 320 miljoner kronor – trots att det bara har elva anställda, och därutöver tusentals konsulter alltså.

Bakom utnämningen av Pernilla Ramslöv till Näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör 2019 står tidningen Veckans Affärer.