Nu kan kunder beställa hus utan hjul genom Rullebo som producerar småhus. Entreprenören Bert Karlsson väntar sig en rejäl omsättningsökning under 2021 och 2022.

ANNONS

”Vi är ett Ikea bland de som säljer sådana här hus”, säger Bert Karlsson vd för Rullebo, till Di.

Eftersom kunderna numera kan beställa husen utan hjul kan de även få bolån, vilket förväntas öka efterfrågan när privatpersoner kan använda dem som Attefallshus.

Bert Karlsson är hoppfull.

”De dumma bankerna kan låna ut pengar till en husbil men inte en villavagn. Men nu när vi tagit bort hjulen på vissa av våra vagnar får våra kunder en lägre låneränta på sina köp. Det blir kanon och kommer förhoppningsvis att innebära en kraftig expansion för oss”, säger han.

Stor omsättningsökning

Omsättningen ser ut att hamna på 50 Mkr i år, mot 30 Mkr ifjol. Nästa år siktar Bert Karlsson på 100 miljoner kronor.

Rullebo har även inlett ett samarbete med en ny fabrik i Sverige för att möta den ökande efterfrågan.

ANNONS
ANNONS

”Anledningen till att det inte blir mer i år är för att vi inte fått fram tillräckligt med vagnar. Fabrikerna har inte kunnat göra mer”, klargör Bert Karlsson.

Efterfrågan har även fått en skjuts av pandemin och att allt fler av oss väljer svemester. Vissa av husen kommer även användas till andra saker än att bo i.

”Vi har sålt ett tjugotal sådana till folk som vill starta kiosker eller butiker. De kan ligga lite varstans, på småorter eller i utkanten av större städer.”

Ändra regelverket

Bert Karlsson vill ändra regelverket kring Attefallshus, som för närvarande får vara som mest 4 meter höga och 30 kvadratmeter stora.

En sak som inte kommer förändras är dock namnet på Rullebos hus.Trots att husens hjul plockas bort så kommer namnet bestå.

”Rullebo permanent kommer de utan hjul att heta. Namnet kommer vi inte att ändra. Det är så inkört.”

Läs mer: Stugpriser skenar med 70 procent

ANNONS
ANNONS