87-årige Warren Buffett borde veta vad han snackar om. Hans affärer har gjort honom till en av världens rikaste personer.

annons
annons

I sitt senaste brev till aktieägarna, som refereras av Affärsvärlden på nätet, lyfter Buffett fram vad som enligt honom är konceptet till lyckade affärer.

Det är ingen särskild trollformel utan gammal, hederlig kommunikation framgår det.

Enligt Buffett är grunden att använda sig av storytelling, det vill säga förmågan att berätta historier – och brevskrivning.

Det handlar om att bygga ett förtroende och därigenom nå framgång, menar han.

Det här mantrat trummar alltså Warren Buffett ut i sitt investerarbrev, som vänder sig till aktieägarna i hans framgångssaga Berkshire Hathaway; och där avslöjar han vad som mest framstår som sunt förnuft för att lyckas på aktiemarknaden – han ”använder analogier och berättelser för att förklara varför investerare kommer nå högst avkastning genom att köpa billiga indexfonder”, konstaterar AFV, som konstaterar att Warren Buffett personligen sägs vara god för 67 miljarder dollar medan hans investmentföretag Berkshire Hathaway värderas till 500 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

För knappt tre veckor sedan uppmärksammade Dagens PS när Warren Buffett i sitt årliga investerarbrev varnade aktieägare för att byta fot – från aktier till statsobligationer – i kölvattnet av prissvängningarna på marknaden.

Buffett har även uttalat att han tror på ett ”dåligt slut” för bitcoin-hysterin.