Serieentreprenören, världens näst rikaste person, avslöjade i helgen att han har Asperger, ”den första som erkänner det”.

ANNONS

”Jag vet att jag säger eller lägger upp konstiga saker, men det är helt enkelt så min hjärna fungerar. Om jag har upprört någon vill jag bara säga: Jag återuppfann den elektriska bilen och jag ska skicka människor till Mars i en rymdraket. Trodde ni att jag skulle vara en avslappnad, normal snubbe?” sade Elon Musk när han i helgen medverkade i ”Saturday Night Live”, berättar TT på SvD.se.

Musk erkände utan omsvep att han har autismdiagnosen Asperger, vilket han tillade kan förklara en del av hans ibland uppseendeväckande utspel.

Personer som har Asperger syndrom är ofta väldigt bundna av rutiner och brinner för sina intressen, men kan ha svårt med det sociala samspelet.

Dessutom tenderar personer med Asperger att tolka saker bokstavligt.

Även argentinska fotbollsstjärnan Lionel Messi har Asperger, liksom Daryl Hannah, skådespelare i USA, för att nämna ett par andra kändisar med diagnosen.

Läs mer om det här.

ANNONS
ANNONS

Apropå Elon Musks förmögenhet och att han rankas som näst rikast i världen, enligt tidskriften Forbes är Teslas vd och grundare just nu god för 151 miljarder dollar.

Läs även: Teslas vd Elon Musk manar till lugn i tokrallyt [DagensPS.se] »