Nu tvingas han kapitulera i processen efter ett ödesdigert bakslag, skriver Dina Pengar i Expressen.

”Jag fick nyligen avslag i högsta miljödomstolen”, berättar läkemedelsmiljardären Lars Backsell, 65, som i snart ett års tid fört en kamp mot den 60 meter höga mobilmasten nära hans fritidshus i skärgården.

Telia Sonera fick tillstånd att resa masten av Värmdö kommun och Lars Backsell har sedan – utan framgång – stångats med myndigheterna, däribland länsstyrelsen och mark- och miljödomstolarna.

Men nu har han alltså fått den slutgiltiga domen från Svea hovrätts mark- och miljööverdomstol.

”Jag fick beskedet att de bestämt sig för att inte pröva ärendet för nåra dagar sedan. Det är trist. Jag har inte kraften eller kapaciteten att gå igenom alla lagar och regler som finns, det låter sig inte göras. Utan jag har reagerat mer som jag tror att de flesta människor rimligtvis gjort”, säger Lars Backsell till Dina Pengar, som berättar att han varit enormt framgångsrik i läkemedelsbranschen; han är bland annat ordförande och storägare i börsnoterade Recipharm, och för fyra år sedan tilldelades han Näringslivsmedaljen, Kungliga Patriotiska Sällskapets hedersbevis för utomordentligt entreprenörskap, tillsammans med Ikeas avlidne grundare Ingvar Kamprad.

ANNONS
ANNONS

Det var prinsessan Christina som delade ut medaljen, framgår det.