”Dustins vd och koncernchef Georgi Ganev har meddelat att han avser att lämna sin befattning vid årsskiftet för att tillträda rollen som VD för Kinnevik”, skriver Dustin i ett pressmeddelande och berättar att jakten på att rekrytera en ny vd inleds omedelbart.

Georgi Ganev blir kvar som vd under uppsägningstiden på sex månader.

”Under sina fem år på Dustin har Georgi Ganev byggt ett starkt team och utvecklat Dustins affär genom geografisk expansion och ett breddat erbjudande. Dustin står nu väl rustat för fortsatt tillväxt, tack vare en stark position på marknaden och en effektiv affärsmodell. Jag och alla i styrelsen vill varmt tacka Georgi för hans enastående insatser för Dustin och önskar honom lycka till i sitt framtida uppdrag” , säger Fredrik Cappelen, styrelseordförande Dustin.

”Att lämna Dustin har inte varit ett lätt beslut. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans och känner mig trygg med att teamet på Dustin kommer fortsätta att framgångsrikt utveckla bolaget”, säger Georgi Ganev.

Georgi Ganev har varit vd på Dustin sedan 2012.

Nu kliver han alltså in som vd för Kinnevik efter Lorenzo Grabau, som fick sparken av styrelsen i december då ledningen ansåg att han inte levde upp till investmentbolagets nya strategi med en storsatsning på digitala konsumenttjänster.

ANNONS
ANNONS

”Jag är stolt och glad över att bli vd i Kinnevik. Från mina år på Tele2 vet jag att Kinnevik har en unik kultur och förmåga som affärsbyggare. Med min operativa erfarenhet från relevanta sektorer kommer jag att fokusera på att ta fram ytterligare värde i Kinnevik och dess portföljbolag. Jag ser också fram emot att arbeta med Kinneviks team och deras bredare nätverk av grundare, styrelser och ledningsgrupper för att fortsätta växa Kinneviks digitala investeringsverksamhet”, säger Georgi Ganev i ett pressmeddelande.

George Ganev tillträder sin nya tjänst som vd för Kinnevik 1 januari 2018.