Jeremy Shuler, 12, är prestigeskolan Cornells senaste tillskott. Därmed är den lille pojken ”Ivy League”-universitetens yngsta elev i historien, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Det kan vara vanskligt att dra några slutsatser, men tittar man på hans bana och om han fortsätter på samma sätt kommer han en dag att lösa problem vi inte ens tänkt på”, säger Lance Collins, dekanus på Cornell.

För nog har Jeremy Shuler ett imponerande cv redan som barn. Pojken, som är hemskolad av pappa Andy och mamma Harrey som båda två är flygingenjörer till vardags – började läsa redan som 2-åring. På två språk. Vid 15 månaders ålder hade han lärt sig alfabetet och som 5-åring läste han mastodontböcker som ”Sagan om Ringen” och matematikern William Dunhams ”Journey Through Genius: The Great Theorems of Mathematics”.

Men Jeremy Shuler var inte bara ett snille när det kom till böckerna. Som 6-åring läste han avancerad matematik och vid 10 års ålder visade hans studieresultat att han intellektuellt var redo för college.

”Lektionerna är ganska lätta så här långt men jag vet att det kommer bli svårare ganska snart”, säger den unge naturbegåvningen som på fritiden helst fördriver tiden med det svenskskapade datorspelet ”Minecraft”.

ANNONS
ANNONS

LÄS VIDARE: Cornell University Welcomes 12-year-old College Freshman [AP] >