Att Donald Trump skötte de känsliga diskussionerna mitt framför lyxklubbens middagsgäster får toppolitiker att se rött. (Foto: TT)
Att Donald Trump skötte de känsliga diskussionerna mitt framför lyxklubbens middagsgäster får toppolitiker att se rött. (Foto: TT)

I helgen fick förmögna medlemmar i president Donald Trumps klubb Mar-A-Lago i Florida en unik inblick i hur världspolitik utspelas mellan två av världens mäktigaste män – mitt under brinnande kris. Under middagen med japans premiärminister Shinzo Abe fick de två världsledarna beskedet om att Nordkorea avfyrat nya missiltester och följande samtal blev snabbt Twitter-historia, rapporterar New York Times.

Abe och Trump avhandlade nämligen del av de allvarliga diskussionerna mitt framför lyxklubbens middagsgäster. Donald Trump har hittills spenderat två av fyra helger på Mar-A-Lago sedan han blev president och flera av hans viktiga möten har flyttats hit. ”The Donald” har skämtsamt kallat platsen för ”Vinter-Vita huset” men hans politiska motståndare är inte lika roade.

Nancy Pelosi, demokraternas ledare i representanthuset, var föga imponerad över presidentens hantering av händelsen.

”Det finns ingen ursäkt till att låta en internationell kris utspelas som middagsunderhållning framför en massa klubbmedlemmar”, dundrar hon på Twitter, enligt Expressen.

Men hon är inte ensam om att höja ett varningens finger. Även det egna partiet är enligt tidningen oroade för säkerheten och i veckan krävde kongressledamot Jason Chaffetz ett säkerhetsprotokoll för hur känslig information hanteras på lyxklubben, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Persson: ”Galen” Trump kommer att avsättas [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Svenska Spotify tar fighten mot Trump [DagensPS.se] >