Dagens PS

Beslut klubbat – "Varslen ligger fast"

ylva-johansson-arbetsförmedlingen-varsel
Förändringarna som låg på förslag har nu klubbats igenom – ett beslut som innebär att tusentals förlorar sina jobb. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 09 maj 2019Publicerad: 09 maj 2019

Förändringarna som låg på förslag har nu klubbats igenom av regeringen – ett beslut som innebär att tusentals förlorar sina jobb. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det rapporterar Dagens Nyheter. Tidigare i år varslade Arbetsförmedlingen 4.500 anställda, och det varslet blir nu verklighet:

“Varslen ligger fast. Dels ska mer uppgifter nu utföras av fristående aktörer men också att vi har färre nyanlända. Det gör att det är rimligt med färre anställda på Arbetsförmedlingen, även om det naturligtvis är tufft att behöva göra det så snabbt, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) till DN.

Arbetsmarknadsministern framhåller dock att Arbetsförmedlingen fortfarande fyller en viktig samhällsfunktion och kommer att finnas kvar.

I och med torsdagens beslut måste myndigheten börja förbered sig inför den stora förändringen, och en manual för de privata aktörer som ska ta över delar av marknaden måste utformas, enligt artikeln. Arbetsförmedlingen får nu i uppdrag att se över sin verksamhet, och ska presentera utredningen för regeringen senast den 1 november.

Enligt regeringen är ambitionen att reformen ska genomföras under 2020 och vara klar till 2021.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS