Dagens PS

Nytt jätteras för M – se siffrorna här

Anna Kinberg Batras Moderaterna rasar tungt i Stockholms kommun
Anna Kinberg Batras Moderaterna rasar tungt i Stockholms kommun
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 07 juni 2017Publicerad: 07 juni 2017

DagensPS.se skrev förra veckan om en intern mätning hos Stockholmsmoderaterna som visade på att partiet rasat dramatiskt i det för partiet så viktiga valdistriktet. Enligt opinonsundersökningen, som Dagens Industri var först att rapportera om, fanns indikationer om att M tappat från omkring 30 procent till ynka 14 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Di beskrev det som att väljarstödet ”imploderat”.

”Partiet är nu fjärde största parti i huvudstaden, enligt den interna mätningen – som slagit ned som en bomb hos Stockholmsmoderaterna”, skrev tidningen då.

Och på nu presenteras SCB:s stora mätning i vilken man går in mer på djupet i siffrorna som presenterades redan förra veckan. Även om Moderaternas tapp inte är lika stort som befarat är siffrorna dystra. Anna Kinberg Batras parti får 22,5 av väljarnas stöd i Stockholms kommun vilket kan jämföras med 31,2 procent för ett halvår sedan. Moderaterna har därmed tappat nära 9 procentenheter på sex månader. För Stockholms län är tappet -2,6 procent.

Vidare visar SCB:s statistik att Centern går starkt framåt i hela landet medan Sverigedemokraterna ökar kraftigt i bland annat Malmö (13,1 till 18,9) men tappar i Jönköping (15,8 till 8,9 procent) och Skånes norra och östra delar (- 1,5 procent), uppger Aftonbladet.

MÄTNINGEN: Se alla siffrorna – valkrets för valkrets  >

MISSA INTE: Gigantiskt M-ras: ”Slår ned som en bomb”  >

LÄS ÄVEN: Totalpanik i Moderaterna – hänger Batra löst?  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS