Dagens PS

Ledarkollen: Spricker Moderaterna?

Moderaterna kommer spricka skriver Expressen i dagens ledarkollen. (Foto: TT)
Moderaterna kommer spricka skriver Expressen i dagens ledarkollen. (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 19 sep. 2018Publicerad: 19 sep. 2018

Dagens ledarkoll handlar om maktens arrogans, om penningtvätt, om Greiders ilska, och så klart om det pågående politiska kaoset.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

EU och penningtvätt

DI skriver att EU borde tillhandahåll en myndighet som jobbar mot penningtvätt: “När Danske Banks lilla estniska filial avkastade 400 procent på eget kapital, medan banken på gruppnivå låg på 5 procent, borde koncernledningen ha anat oråd. Overkligt hög lönsamhet är ofta ett tecken på att något inte står rätt till. Så var det också.” Läs mer om Danske Bank-härvan här på Dagens PS.

Arg Greider avskyr borgerlig arrogans

Svårt att inte älska en arg Göran Greider: “Det är arrogansen, den stör mig något oerhört. Med all sannolikhet kommer Allianspartierna under Ulf Kristerssons ledning att bilda en regering om några veckor. Dyrt och heligt har de lovat sina väljare att ta makten. Och inte bara det. De fyra partiledarna har det senaste halvåret betraktat det som en naturgiven självklarhet att det är de som bildar regering efter valet. Borgerligheten har ju den ekonomiska makten, den har den mediala makten så varför ska de rätteligen inte också ha den politiska makten?”

Moderaterna kommer spricka

DN skriver om det svåra politiska skeendet: “En alltmer högljudd opinion i och kring Moderaterna ivrar för att partiet ska ta makten med stöd av Sverigedemokraterna. Det rör sig om en koalition av ledarskribenter, kommunalråd och helt vanliga väljare.”

Expressen om kaoset

ANNONS

Även Expressen skriver om det politiska kaoset: “Som utomstående är det omöjligt att veta hur de fyra allianspartierna resonerar inför riksdagens öppnande nästa vecka. Men utåt verkar strategin vara att hålla ihop och försöka bilda en alliansregering, trots allt.Eftersom Socialdemokraterna redan har sagt nej till att backa upp en sådan regering skulle den bygga på aktivt stöd från Sverigedemokraterna. Antingen hoppas alliansen på att SD lägger ner sina röster i statsministeromröstningen utan att få något i gengäld eller så sockrar man erbjudandet på något sätt.”

Dagen snackis:

Thomas Borgen, chef för Danske Bank, avgår efter skandalen om penningtvätt. Makten korrumperar. All makt, den mediala, den kulturella, den ekonomiska och den politiska. Läs mer om Danske Bank-härvan här på Dagens PS.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS