Dagens PS

Ledarkollen: Krisen i Moderaterna

Det ser tufft ut för Ulf Kristersson och Moderaterna inför valet. (Foto:TT)
Det ser tufft ut för Ulf Kristersson och Moderaterna inför valet. (Foto:TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 20 aug. 2018Publicerad: 20 aug. 2018

Idag handlar ledarkollen om krisen i Moderaterna, om att arbetslösheten sjunker, om att opinionsläget inte borde vara en chock för någon och att det är angeläget om att hålla sin skeptiska anda intakt i en valrörelse.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Moderater mitt i politisk jordbävning

DI skriver att valrörelsen blir en politisk jordbävning: “Och Moderaterna befinner sig i jordbävningens epicentrum. Att bli mindre än ett parti som kom in i riksdagen 2010 är ett allvarligt underkännande och äventyrar Moderaternas ställning som det tunga, seriösa och stora borgerliga partiet. Om dagens opinionsläge består och M blir mindre än SD och alliansen mindre än de rödgröna är det svårt att driva sin regeringslusta ända in i kaklet.”

Var skeptisk!

GP skriver också om valrörelsen, men ur ett lite annorlunda perspektiv: “Valår har en tendens att försämra den politiska debatten. Överdrifterna, förenklingarna, påhoppen blir fler. Just då väljarna behöver informera sig. För en idealistisk betraktare kan det tyckas paradoxalt. Men de flesta inser att detta beror på att makten, positionerna, politikernas jobb, står på spel.”

Arbetslösheten sjunker

Socialdemokraterna ser ut att gå mot ett katastrofal. “Deras” tidningar gör allt de kan för att nyansera bilden. NSD skriver: “De senaste siffrorna från arbetsförmedlingen visar att arbetsmarknaden i hela Sverige fortsätter att utvecklas starkt. Norrbotten är inget undantag. Tvärtom. Landets nordligaste län har numera en arbetslöshet som ligger klart under riksgenomsnittet.”

Kris i Moderaterna

ANNONS

Dagens Nyheter skriver obarmhärtigt om Moderaternas låga siffror: “17,7 procent. Mer än så skrapar Moderaterna inte ihop i DN/Ipsos senaste undersökning. Blir det också resultatet om knappt tre veckor är det partiets sämsta sedan katastrofvalet 2002, då Janne Josefssons avslöjande valstugereportage bidrog till att producera ett haveri i opinionen.”

Dagen Snackis:

Detta att opinionsläget skulle vara en politisk jordbävning, en chock, en överraskning…Har man som journalist haft ett enda öra mot mark och räls under de här fyra åren som har man sett och hört den jordbävningen komma hur länge som helst.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS