Dagens ledarkoll handlar om affärsutveckling, om miljön, om aborträtten och om medelkassens förkärlek för underklassen.

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Utmanare inte välkomna

DI skriver om affärsutveckling: ”Utmanare är sällan välkomna, de gör att befintliga ledamöter och ägare känner sig hotade. Men ofta är det hälsosamt för bolagens utveckling.”

EKO och miljön varandras fiender

EKO är inte alltid miljövänligt. Expressen skriver: ”Mat och klimat. Så kan två av världens mest centrala utmaningar sammanfattas. Människans klimatpåverkan måste begränsas om vi ska avvärja en planetär katastrof. Samtidigt växer världsbefolkningen så det knakar; efterfrågan på mat förväntas öka med drygt 50 procent till år 2050.”

ANNONS
ANNONS

Aborträtten hotad i Norge

GP skriver att aborträtten är hotad i Norge: ”Den norska högerregeringen för diskussion med Kristelig folkeparti om att riva upp abortlagen. Om förslaget bli verklighet kan kvinnor tvingas att föda barn med funktionsnedsättningar.”

Medelklassen romantiserar underklassen

DN sätter fingret på det: ”Hur känner man bäst igen den medvetna medelklassen? Inte på pianot eller klippkortet hos terapeuten eller den ekologiska tygpåsen, utan på dess romantiserande av underklassen.”

Dagens Snackis:

Var på luciafirande med sonen i Högalidskyrkan. Det var fint. Jag fick en bild av en helt annan gång när jag släntrade in bakfull och sönderkysst i december 1990, i Schillerska Gymnasiets Aula 1990. 28 år sedan. Tiden. Vad ska vi göra med den? Och vemodet som följer i dess spår?