Vill satsa pengarna på polis och rättsväsende i stället, deklarerar partiet.

”Vi säger nej till det. Vi kommer att använda de pengarna till vårdsatsningar, till omsorgssatsningar och inte minst till satsningar på polis och rättsväsende, och klarar vi att göra några skattesänkningar därutöver så kommer det att landa hos medel och låginkomsttagare”, säger partiets ekonomiskpolitiska talesperson Jakob Forssmed till TV4 Nyheterna, rapporterar TT i en artikel som bland annat publiceras på Di.se.

I regeringens rödgröna budget har finansminister Magdalena Andersson (S) motvilligt, efter uppgörelsen med C och L, lagt fram reformen om att ta bort värnskatten.

Ett slopande av värnskatten innebär att skatten sänks med i snitt 17.700 kronor om året för de 345.000 personer som tjänar mest. För staten betyder skattelättnaden för de bäst välbeställda ett intäktsbortfall på 6,1 miljarder kronor nästa år.

Men nu säger alltså Kristdemokraterna nej till att värnskatten slopas och går därmed emot alla andra borgerliga partier.

ANNONS
ANNONS

Det kan inte vara mest prioriterat att ta bort den, menar Jakob Forssmed i ett läge när vård, polis och rättsväsende behöver resurser.