Dagens PS

Mona Sahlin erkänner: "Fått lida ordentligt"

(Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 20 feb. 2017Publicerad: 20 feb. 2017

Mona Sahlins (S) erkänner att hon begått ett brott när hon skrivit löneintygen åt sin tidigare livvakt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Hon underkastar sig ett strafföreläggande. Det betyder att hennes avsikt inte varit att tillskansa sig något eller andra fördelar. Hon trodde att lönen skulle bli den hon intygade, men hon skulle inte ha skrivit under innan det var klart. Det erkänner hon”, säger hennes advokat Claes Borgström till Dagens Nyheter och konstaterar att Mona Sahlin “fått lida ordentligt” under processen.

Tidigare på måndagen kom erkännandet från livvakten om brukande av osann urkund, i förhoppningen att slippa offentlig rättegång, rapporterade Expressen.

”Det är inte uttalat något strafföreläggande än, men det är möjligt att det blir så. Han är beredd att underkasta sig ansvaret och ska skriva på ett strafföreläggande givet att åklagaren beslutar så”, säger livvaktens advokat Johan Eriksson, till tidningen.

Som DagensPS.se skrivit om flertalet gånger blåste det upp till full storm kring den tidigare S-ledaren och dåvarande nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism som misstänktes ha förfalskat löneintyg åt livvakten som bland annat ska ha använts för inköp av en lyxvåning i Saltsjöbaden utanför Stockholm samt en supersportbil i miljonklassen, skriver Expressen.

Ett erkännande, och ett strafföreläggande, innebär att man slipper rättegång och döms att betala böter.

MISSA INTE: Mona Sahlin i blåsväder igen  >

LÄS ÄVEN: Mona Sahlin till nya förhör om skandalen  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS