Dagens PS

Gigantiskt M-ras: ”Slår ned som en bomb”

Mardrömsras för partiledare Anna Kinberg Batra och Stockholmsmoderaterna
Mardrömsras för partiledare Anna Kinberg Batra och Stockholmsmoderaterna
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 31 maj 2017Publicerad: 31 maj 2017

På tisdagskvällen kom uppgifter om att tunga M-företrädare försökt fälla partiledare Anna Kinberg Batra och på onsdagen kommer nya stora rubriker om en intern opinionsmätning som visar att Moderaterna rasat till ett väljarstöd på endast 14 procent i Stockholm. Det kan jämföras med de omkring 30 procent som M historiskt haft i i huvudstaden under decennier, skriver Dagens Industri som tagit del av mätningen och fått den bekräftad av flera av varandra oberoende källor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Partiet är nu fjärde största parti i huvudstaden, enligt den interna mätningen – som slagit ned som en bomb hos Stockholmsmoderaterna /…/ Mätningen, vars underlag är litet, indikerar tydligt att partiet närmast imploderat i opinionen i ett av Moderaternas absolut starkaste fästen, och att man blöder väljare åt både Centerpartiet och Sverigedemokraterna.”, skriver tidningen.

Den interna mätningen kommer bara en vecka före det att SCB presenterar uppdelade siffror för länet och staden. Di understryker att det är först då man mer säkert kan fastställa ett ras för Stockholmsmoderaterna.

MISSA INTE: Ras för Moderaterna – präglas av ”ängslighet”  >

LÄS ÄVEN: Totalpanik i Moderaterna – hänger Batra löst?  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS