Dagens PS

Bottensiffror: Folkets dom efter IT-skandalen

Bottenbetyg för såväl regeringen som allianspartierna efter skandalen på Transportstyrelsen
Bottenbetyg för såväl regeringen som allianspartierna efter skandalen på Transportstyrelsen
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 03 aug. 2017Publicerad: 03 aug. 2017

När hälften av väljarna i en färsk DN/Ipsos-undersökning, 46 procent, svarar att regeringen skött it-skandalen dåligt medan endast en av fyra anser motsatsen. Och hade det inte varit för S-väljarna hade betyget varit ännu sämre, konstaterar David Ahlin, opinionschef på Ipsos.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Bland Socialdemokraternas egna väljare anser en majoritet att regeringen har skött sina uppgifter bra, bland Vänsterpartiets och Miljöpartiets väljare är omdömet betydligt svagare. Och bland oppositionspartiernas väljare anser en klar majoritet att regeringen har skött sig dåligt”, säger han till Dagens Nyheter.

Men än finns det ingen anledning för oppositionen att slå sig för bröstet. I mätningen får Alliansen delvis ännu sämre betyg. Endast en av fem väljare tycker att partierna skött skandalen på ett bra sätt, medan när hälften är missnöjda, skriver DN.

David Ahlin anser att Alliansen därmed verkar ha ”sjabblat bort” chansen att komma ut som vinnare när regeringen befunnit sig i kris och potentiell förtroendekollaps.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS