Tysklands-baserade Circ lanserar en ny typ av elsparkcyklar i Stockholm. Dessa cyklar sägs vara utformade för säker och pålitlig stadstransport. Omkring 200 elsparkcyklar kommer att ställas ut.

”De nya cyklarna har större hjul och bättre fjädring än andra leverantörer erbjuder. Dessutom är designen mer robust och batterierna håller längre”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Elsparkcyklarna från Circ är inte tänkt att vara en leksak, utan företaget har satsat fullt ut på ett robust och säkert transportalternativ. Det innebär också att Circ möter upp den kritik som andra leverantörer i Stockholm har fått, inte minst kring säkerheten. En stor del av säkerhetsproblemen beror i grunden på att cyklarna inte är utformade för att klara de påfrestningar som kan uppstå när de delas av många användare, skriver Circ.

ANNONS
ANNONS

”Circs mål är att ta säker, ansvarsfull och smidig transport till helt nya nivåer”, säger Emil Åkesson, ansvarig för den skandinaviska marknaden på Circ.

”Vi har kommit överens med Stockholms Stad att införa restriktioner för var användarna kan åka och var de kan parkera, och vi kommer att använda oss av geofencing-teknologi för att stödja detta. De tillåtna områdena har bestämts i samverkan med de lokala myndigheterna.”

Circs app-baserade tjänst blir tillgänglig från 1 juli. Kostnaden består av en startavgift på 10 kronor och därefter 3 kronor per minut.