Storägaren Mellby Gård lägger fram ett bud på klädkedjan Kappahl och erbjuder 20 kronor kontant per aktie. Det uppges att priset inte kommer att höjas, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

”Mellby Gård vill fortsätta vara en långsiktig ägare i Kappahl. Vår erfarenhet och historik med bolaget gör att vi vill skapa förutsättningar för att hantera de betydande utmaningar som såväl detalj- som klädhandeln står inför. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med den nuvarande ledningen under den nytillträdda vd:n Elisabeth Peregi och utveckla bolaget vidare under ett privat ägarskap. Mellby Gård ser även samordningsmöjligheter med de andra bolagen i samma bransch inom Mellby Gård-koncernen, vilket kan gynna uthålligheten i Kappahls mest konkurrensutsatta verksamheter”, skriver Mellby Gård.

Erbjudandet värderar Kappahl till 1.536 miljoner kronor och priset innebär en premie om 43 procent jämfört med fredagens stängningskurs. Jämfört med den volymvägda genomsnittskursen de senaste 30 handelsdagarna är det en premie med 35,9 procent.

Acceptfristen löper mellan 23 augusti och 20 september.

ANNONS
ANNONS

Mellby Gård äger i dagsläget 29,6 procent av aktierna i Kappahl.